Operaattorit - Digihautaus
15986
page-template-default,page,page-id-15986,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive
 

Operaattorit

OPERAATTORIT

Internet- ja matkapuhelinliittymien irtisanominen kuolemantapauksissa

  • Liittymä irtisanotaan omaisen ilmoittaessa omistajan kuolemasta, vaikka liittymällä olisi määräaikainen sopimus.
  • Jos ilmoittaja haluaa loppulaskun tai kirjallisen vahvistuksen irtisanomisesta omaan osoitteeseen, vaihdetaan liittymälle uusi laskutusosoite, johon loppulasku ja vahvistus lähetään.

Omistussuhteenmuutos kuolintapauksissa

  • Kuolintapauksissa luvataan uudelle omistajalle omistussuhteenmuutos aina veloituksetta.
  • Mikäli liittymän mukana on tullut laitteita, laitteet siirtyvät uudelle omistajalle.

Kirjesalaisuus jatkuu kuoleman jälkeen.  Menehtyminen ja sähköpostit rinnastetaan usein omaisten oikeuteen avata kuolleen henkilön kirjeet, mutta operaattorit päättävät erikseen tapauskohtaisesti vaadittavista tiedoista.

Elisa saa tiedon kuolemasta väestörekisterikeskuksesta ja lähettää automaattisesti omistajanvaihtolomakkeen lähiomaiselle. Jos lähiomainen ei reagoi kuukauteen, puheliittymät sulkeutuvat automaattisesti. Laajakaistan ja Elisa Viihteen osalta palveluiden lopetuksesta pitää ilmoittaa erikseen, mutta mitään asiakirjoja ei vaadita todisteeksi.

Kuolemantapauksissa Elisa ei nollaa/luovuta salasanoja tai myöskään tee niille omistussuhteen muutoksia.

Elisan asiakaspalvelu

Telia edellyttää omaiselta yhteydenottoa asiakaspalveluun liittymien sulkemiseksi. Jos edesmenneen henkilötunnus on asiakastiedoissa, Telian asiakaspalvelu näkee menehtymisen suoraan väestörekisteristä, eikä edellytä erillisiä asiakirjoja liittymän sulkemiseksi.

Telian asiakaspalvelu

DNA liittymien sulkemiseen riittää pelkkä omaisen ilmoitus ilman erillistä todistelua. Tämän jälkeen liittymä siirtyy kuolinpesän nimiin, joka voi päättää suljetaanko palvelut, vai halutaanko ne siirtää jonkun toisen henkilön nimiin.

DNA asiakaspalvelu