Facebook - Digihautaus
15963
page-template-default,page,page-id-15963,bridge-core-2.2.1,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-20.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

Facebook

FACEBOOK

Facebook -profiilin muokkaamiseen on kaksi eri vaihtoehtoa.

Vahvistettu kuolema

Facebook voi muuttaa edesmenneen ihmisen profiilin ns. muistosivuksi, poistaa tai jäädyttää tilin. Tämä onnistuu vain, jos Facebook saa omaisilta, lähisukulaiselta tai pesänjakajalta varmistuksen käyttäjän kuolemasta. Varmistusta varten Facebook pyytää tietoja edesmenneen henkilön Facebook -tilistä sekä hänen kuolinpäivänsä. Mikäli kuolintodistusta ei ole, Facebook pyytää muita todisteita lähisukulaisuudesta tai perillisyydestä ja kuolemasta (esimerkiksi valtakirjaa tai testamenttia ja kuolinilmoitusta tai muistokorttia).

 

Lisätietoja löytyy Facebookin Help -osion kohdasta “Edesmenneen käyttäjätilin hallinta”.

Perintöyhteyshenkilö

Facebookissa on mahdollista nimetä itselleen ”perintöyhteyshenkilön” (Legacy Contact). Nimetty henkilö voi hallita tiliä, mikäli haltijalle sattuu jotain.

Perintöyhteyshenkilö ei voi toimia normaalina käyttäjänä tai lukea esimerkiksi aiempia yksityisviestejä, mutta perintöyhteyshenkilö voi hallinnoida tiliä ja esimerkiksi vastata kaveripyyntöihin tai päivittää profiilikuvan.

 

Lisätietoja Facebookin perintöyhteyshenkilönä toimimisesta.