Digitestamentti   - Digihautaus
15988
page-template-default,page,page-id-15988,bridge-core-2.2.1,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-20.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

Digitestamentti  

DIGITESTAMENTTI

Jokaisen henkilön tulisi kirjoittaa luoda itselleen ”digitaalinen testamentti” tai digitestamentti. Tämä dokumentti kertoo läheisille ohjeet kuinka toimia kun kuolema sattuu kohdalle.

 

Digitestamentissa tulisi olla listattuna kaikki palvelut joissa käyttäjätunnuksia on, niiden salasanat ja miten näiden palvelun kanssa halutaan toimittavan kuoleman jälkeen.

 

Muista että salasanojen jättäminen osaksi digitestamenttia vaatii huolellisuutta. Salasanoja on hyvä vaihtaa ja ne tulee säilyttää turvallisesti. Harkitse erillisen salasanojen hallintaohjelmiston käyttöä, jolloin digitestamenttiin liitetään vain yksi ”pääsalasana”.

 

Digitestamentti voidaan liittää osaksi virallista testamenttia, joko erillisenä dokumenttina tai lisäyksenä itse testamenttiin. Tarkista ammattilaiselta miten sinun kannattaa toimia oman tai läheisesi testamentin kanssa.

 

Kuoleman jälkeen haluamme muistaa läheisiämme. Jo elinaikana kannattaa tallettaa niitä tekstejä ja kuvia, joita haluaa jättää läheisille.

Google Inactive Account Manager

Yksi vaihtoehto digitaalisen testamentin luomiseen on esimerkiksi Googlen Inactive Account Manager -palvelu. Tämän palvelun avulla voi lähettää automaattisen sähköpostiviestin tietyn ajan jälkeen, mikäli tilit ovat olleet käyttämättä tarpeeksi pitkän ajan. Sähköpostiviestin voi asettaa lähtemään yhdelle tai useammalle vastaanottajalle ja se sisältää palveluiden salasanat (mikäli ne haluat luovuttaa) sekä mahdollisen jäähyväisviestin.

Automaatioissa on kuitenkin omat riskinsä. Jos vain unohdat tilin tai palvelun aktiivisen käytön, voi jäähyväisviesti lähteä vahingossa ja aiheuttaa ikäviä tilanteita.